Hitta billiga städfirmor i Sverige

Även om RUT-avdraget har gjort det möjligt för allt fler att anlita professionell städhjälp, innebär det inte att hela den svenska befolkningen äntligen har råd. Det finns fortfarande många som anser att städfirmor är alldeles för dyra och att plånboken inte räcker till. Huruvida man vill eller prioriterar hemstädning är upp till var och en, men oavsett hur tjock plånbok man har kan det vara skönt att komma undan någorlunda billigt.

Många är vi som fått lära oss att billigt är synonymt med dåligt, t.ex. sämre kvalitet på en tröja eller elektronik. Visst är det så att priset har viss betydelse, men detta gäller sällan när det kommer till städföretag. Priserna kan variera enormt beroende på vilken städfirma du väljer, hur stor bostad du har, hur stor yta som ska städas och vart i Sverige du befinner dig. Här nedan har vi listat de bästa tipsen för dig som vill hitta billiga städfirmor i Sverige eller som vill få bra knep för att sänka kostnaderna för hemstädning – flyttstädningsfirmaimalmö.se.

Jämför offerter
Steg ett är alltid att jämföra offerter från flera olika städföretag. Det är det tveklöst smidigaste sättet för dig att se vilken firma som kan erbjuda det bästa priset. I en offert har du också möjlighet att se vad som ingår. I bland kan ett lågt pris vara en indikation på att städfirman inte utför lika många städmoment i sin hemstädning och ibland ä

Boka flyttstädningsfirma

r de helt enkelt bara billigare. Titta på vad som gäller.

Prioritera ytan
Visste du att du kan sänka priset på hemstädning genom att prioritera ytan som ska städas. Har du ett hem som är mycket stort har du kanske även flera rum som inte används, alternativt en källare som du egentligen inte vill ha städad. Räkna bara in de kvadratmeter du faktiskt vill ha hjälp med, t.ex. badrum, sovrum, vardagsrum och kök. Färre kvadrat ger ett lägre pris.

Använd RUT-avdraget
Om du väljer en billig städfirman och sedan kompletterar priset med RUT-avdraget kan du komma undan ganska bra. RUT-avdraget är ett skatteavdrag som du får från Skatteverket och som du kan använda på hemstädning eller annan städning i din privata bostad. Med det här avdraget reducerar du arbetskostnaden med 50 %.

Titta på städfirmor längre bort
Detta är ett bra knep för dig som bor i en större stad där priserna är högre. Många städfirmor verkar inom ett väldigt stort område och du behöver inte välja den som ligger mest centralt. Våga titta på de städföretag som ligger lite i utkanten av staden. Det är inte helt omöjligt att priserna är lägre och att du fortfarande kan få städning i just ditt område. Se bara till att du hör av dig till städfirman innan och kontrollerar vad som gäller – så du inte blir fast med en framkörningsavgift.