Köpa din allra första båtvagn

Att köpa din allra första båtvagn till din första båt är ett stort ögonblick. Om du har en båt och ingen vagn kommer du säkerligen snabbt inse att det är något du behöver. Om det är möjligt är det bäst att få med en båvagn vid köp av båten – men det är inte alltid möjligt att få. Att köpa en båtvagn separat är en stor kostnad, vilket gör det desto viktigare att ta beslutet välgrundat. Fundera noggrant och längre kring vilken typ av båtvagn du vill ha och gör din efterforskning.

Vilken båtvagn?

Att bestämma vilken båtvagn man ska ha för att Transportera segelbåt kan vara svårt, men väldigt Segelbåt - Seglaviktigt att fundera kring. Se till läsa på kring olika sorters båtvagnar och fundera kring vilka behov du har när det kommer till att transportera din båt. Om du inte är påläst finns det en stor risk att du köper en onödigt stor och rejäl båtvagn, vilket rent av är slöseri på pengar. Dessutom innebär en för stor båtvagn att totalvikten kan bli större än vad du först räknat på. En större vagn innebär trots vad många tror inte nödvändigtvis större säkerhet. Snarare kan en för stor båtvagn rent ut sagt vara farligt attanvända om den inte kan transportera din båt på ett säkert sätt. Därför är det viktigt att välja en båtvagn i rätt storlek utifrån din båt.

Viktiga funktioner

Vissa väljer att köpa en begagnad båtvagn och andra vill ha nya modeller. Båda har sina för och nackdelar. Om du har en budget som inte tillåter en sprillans ny båtvagn kan en begagnad båtvagn vara ett bra alternativ. Det kräver dock att du har lite bättre koll på hur båtvagnar fungerar när du letar på begagnatmarknaden. Båtvagnar har nämligen vissa viktiga funktioner som är bra att hålla koll på. Vissa äldre modeller kan nämligen sakna några av dessa funktioner. Om du tittar på båtvagnar begagnat är det viktigaste att se till att juteringsfunktioner samt en winch finns att tillgå. Vagnen måste nämligen kunna anpassas utefter båten för att den ska kunna köras på vägen på ett säkert sätt. Därför ska vagnen vara utrustad med vaggor och rullar som är justerbara, för att du ska kunna fästa din båt ordentligt.

Se över regler och lagar

Det är viktigt att du ser över gällande regler och lagar innan du köper dig en båtvagn. Du får nämligen inte riktigt använda dig av vilken båtvagn som du vill. Exempelvis måste däcken på vagnen vara av samma sort som på bilen som kör vagnen. Du behöver även se till att totalvikten inte blir för hög för att du ska få köra din båtvagn lastad med din båt.